• Kontakt oss: 73 18 90 90

 • Bitcoin på Bitfix

 • Hos Bitfix kan du nå betale for varer og tjenester med Bitcoin!

  Bitcoin er en desentralisert digital valuta som ikke er utstedt eller kontrollert av en bank eller sentral myndighet. Bitcoin anvender kryptografi på en slik måte at det for første gang i menneskehetens historie er mulig å digitalt overføre penger på en trygg måte, direkte mellom sender og mottaker, uten at noen tredjepart er involvert. Bitcoin er åpen kildekode, og kan anses som en ny protokoll for overføring og lagring av verdi på Internett. Her på Bitfix elsker vi ny teknologi, og det er dermed naturlig for oss å omfavne Bitcoin. Vi er stolte av å være en av de første i Norge som tilbyr denne betalingsmetoden for våre varer og tjenester.

  Ønsker du enn rask og informativ innføring i Bitcoin, kan vi anbefale weusecoins.com som en god ressurs. Der kan du også se en kort video som oppsummerer konseptet. Ønsker du en mer teknisk innføring, kan vi anbefale å lese den originale publikasjonen fra oppfinneren Satoshi Nakamoto som heter «Bitcoin: A Peer-to-Peer Electronic Cash System«.

  I flere år siden starten av Bitcoin i 2009, var Bitcoin en nisje for kun spesielt interesserte. De fleste som har hørt om Bitcoin og deretter gravd dypere, har raskt sett det enorme potensialet denne teknologien har. 2013 var et spennende år for Bitcoin, da det ble mye oppmerksomhet i media, og veldig mange store bedrifter begynte å se fordelene en slik kryptovaluta gir.

  Selvfølgelig byr Bitcoin også på utfordringer, og det kan være et kontroversielt tema for noen. Det er sterke meninger rundt Bitcoin, noe man alltid kan forvente med en ny disruptiv teknologi. Noen vil påstå at Bitcoin har sitt opphav i Libertarianisme, men realiteten er at Bitcoin kan være nyttig for alle, uansett politisk bakgrunn. Her på Bitfix ser vi på det som en ny og lovende teknologi, som potensielt kan forandre måten mennesker handler på. Handel på internett tar mer og mer over, og Bitcoin er en internasjonal valuta spesielt utviklet for handel på internett. Man kan enkelt og trygt betale for varer ved å bruke en digital lommebok på f.eks. sin smarttelefon, som skanner en QR-kode på skjermen for å utføre betalingen. Man kan også bruke dette like enkelt over en skranke eller ved sin egen PC.

  Ved å være sin egen bank, følger også et ansvar for egen sikkerhet. Selv om kryptografien og sikkerheten i selve Bitcoin protokollen aldri har blitt kompromittert, finnes det mange eksempler på tyveri av Bitcoin på grunn av manglende sikkerhet på brukerens maskin. Bitcoin begynner nå å bli så modent at man kan sikre seg ved relativt enkle grep. «Offline» lagring av Bitcoin er veldig vanlig for oppbevaring over lengre tid, og maskinvare kun beregnet til lagring av Bitcoin er på vei ut på markedet. For de fleste vil en digital lommebok på sin smarttelefon eller PC være trygt om man benytter seg av krypteringen og backupfunksjonene disse tilbyr.

  Vi ønsker deg velkommen som kunde hos Bitfix, uansett om du ønsker å betale med Bitcoin eller ikke!